Keine Inhalte/Widgets in dieser Seitenleiste vorhanden.

Universal Protocol Alliance [UPA] som inkluderade framstående blockchainföretag som Bittrex Global, Ledger, CertiK, InfiniGold och Uphold lanserade Universal Carbon [UPCO2] på en offentlig blockchain. Det kan köpas och hållas som en investering eller brännas för att kompensera för en persons koldioxidavtryck.

Enligt pressmeddelandet delat med AMBCrypto:

„… UPCO2-token kommer att demokratisera en viktig ny tillgångsklass, vilket kan leda till att ett globalt clearingpris för koldioxid (som idag finns för råvaror som olja och guld) och fler resurser går direkt till miljöprojekt.“

En UPCO2-token representerade ett verifierat projekt i regnskogen som minskade koldioxidutsläppen med ett ton per år. Alliansen tillhandahöll ett digitalt certifikat utfärdat av Verra, en internationell standardbyrå, som gör det möjligt för certifierade projekt att omvandla sina växthusgasreduktioner (GHG) till omsättbara koldioxidkrediter.

Ordföranden för UP Alliance, Matthew Le Merle noterade:

”De projekt vi stöder genom inköp av koldioxidkrediter förhindrar avskogning i Amazonas, Kongo-bassängen och Indonesien samt andra hotade regnskogar. För en ny generation investerare som söker mer än bara ekonomisk avkastning erbjuder UPCO2 attraktiva sociala, ekonomiska och miljömässiga fördelar. Vid ett viktigt ögonblick för klimatförändringar tillåter UPCO2 människor världen över att göra gott för planeten och potentiellt göra det bra för sig själva. ”

De frivilliga koldioxidkrediterna som stöder dessa koltoken bör så småningom få samma pris var som helst, enligt ordföranden. Logiken bakom detta var att de representerar, ett ton kol per år, som mäts detsamma för alla företag som vill kompensera sitt koldioxidavtryck. De dollarnominerade, globalt erkända, fungibla och fleråriga tillgångarna bör bibehålla sitt optionsvärde fram till konsumtion.

Ordföranden avslutade vidare:

”Kombinera en digital tillgång med en koldioxidutjämning i regnskogen och ge alla i världen tillgång. Hur kan det inte vara en bra idé? ”

Von admin